Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Juniorlandslaget, U18

Juniorlandslaget, U18 i sprint deltar varje år på NM, EM och/eller VM. Det tas ut en bredare trupp mot Nordiska Mästerskapen och en smalare trupp mot de större mästerskapen. Juniorlandslaget ska verka framför allt för en utbildande väg mot senioråldern, men också ett första steg med tydligare selektering och där de bästa kanotisterna får en möjlighet att tävla vid stora internationella mästerskap.

Inom juniorlandslaget finns ett långsiktigt tänk kring allsidig utveckling och landslaget är öppet för aktiva med hög nivå, oavsett distans. Att vara en del i ett lag och bidra till en positiv stämning är, parallellt med själva tävlingsaktiviteten, ett lika viktigt inslag som i de äldre landslagen.

Uttagning till tävlingar

Inför varje tävling sker separata uttagningar och truppen varierar därför ofta under året och olika mästerskap. Under aktuell information presenteras uttagna trupper och aktuella uttagningskriterier finns nedan.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, PM med mera.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

SKF:s Elitsatsning Junior

Den 1 oktober 2021 startade Svenska Kanotförbundet en långsiktig satsning inom slätvatten för att lyfta svensk kanot med sikte på fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt. Inom ramen för satsningen skapades en modell för att tydliggöra en röd tråd inom förbundets tränings- och tävlingssystem – från ungdom till senior.

Syftet med juniorelitsatsningen är att stimulera till ett större och starkare juniorfält samt till goda utvecklingsmiljöer på RIG-, NIU- och klubbnivå där den största och mest avgörande delen av träningen sker runtom i Sverige. I satsningen initieras ett antal förbundsaktiviteter i form av olika läger och utbildningar med målet att stärka både enskilda aktiva och tränare. Förbundsaktiviteterna syftar även till att inspirera till bra träning på hemmaplan, där den största och mest avgörande delen av träningen sker runtom i Sverige.

Läs mer om SKF:s Elitsatsning Junior här.

Teamledare

Ledarteamet för juniorlandslaget består av Ebba Thor, Conny Edholm och Kalle Andrée. Som stöd kommer teamet ha Alexandra Torudd.

Kontakt

Ebba Thor
ebbathoor5@gmail.com

Conny Edholm
connykanot@hotmail.com

Kalle Andrée
kalle.andree37@gmail.com


Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV