Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

U21-landslaget

U21-landslaget i sprint deltar varje år på NM med en bredare trupp för att främja och underlätta steget från junior till senior. U21-landslaget ska verka framför allt för en utbildande väg mot senioråldern, men också en möjlighet för de bästa kanotisterna att utveckla sin tävlingskompetens vid internationella mästerskap.

Inom U21-landslaget finns ett långsiktigt tänk kring allsidig utveckling och landslaget är öppet för aktiva med hög nivå, oavsett distans. Att vara en del i ett lag och bidra till en positiv stämning är, parallellt med själva tävlingsaktiviteten, ett lika viktigt inslag som i de äldre landslagen.

Uttagning till tävlingar

Inför varje NM sker separata uttagningar och under aktuell information presenteras uttagna trupper och aktuella uttagningskriterier finns nedan.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, PM med mera.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

SKF:s Elitsatsning U21

Den 1 oktober 2021 startade Svenska Kanotförbundet en långsiktig satsning för att lyfta svensk kanot med sikte på fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt. Satsningen på U21-sidan syftar till att stimulera till ett större och starkare seniorfält i åldern 19–21 år samt till underlätta övergången från junior till senior. Elitsatsningen är en tränings- och utbildningssatsning där U21 erbjuds goda lägermöjligheter under året och träning på Elitcenter JKPG.

Läs mer om SKF:s Elitsatsning U21 här.

Teamledare

Susanne Gunnarsson är ansvarig U21-landslaget och assisteras av Giangiacomo "Janko"Bravo.

Kontakt

Susanne Gunnarsson
susanne_gunnarsson@hotmail.com


Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2024-04-11

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV