Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Seniorlandslaget

I seniorlandslaget i sprint ingår både ett tränings- och ett tävlingssystem. Internationellt tävlar laget vid världscupen, EM, VM, OS och har aktiva både inom U23- och seniorklass. Uttagna till Paralandslaget ligger också under Senior.

Seniorlandslaget agerar för att erbjuda bästa förutsättningar för aktiva inom olika distanser att utvecklas över tid och prestera på absolut högsta nivå.

Träningssystemet

Seniorlandslaget stöttar en uttagna aktiva med träningsförutsättningar, träningsläger och tränarkompetens över årsbasis. Truppen tas ut efter avslutad säsong utifrån en helhetsbedömning, där aktiva delas in i olika kategorier utifrån tidigare resultat, som avgör formen av stöttning.

Uttagning till tävlingar

Seniorlandslaget deltar vid världscuper, EM, VM och OS. För varje tävling sker separata uttagningar och truppen varierar därför ofta under året och olika mästerskap. Under aktuell information presenteras uttagna trupper och aktuella uttagningskriterier hittar ni nedan.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar med mera.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Elitcenter JKPG

Under hösten 2022 startade Svenska Kanotförbundet upp Elitcenter JKPG i Jönköping för att skapa en utvecklingsmiljö i världsklass – ett viktigt steg för att nå uppsatta mål med förbundets elitverksamheten. Det gäller inte minst besättningspaddling där Elitcenter JKPG skapar helt nya möjligheter att tillsammans nå utveckling och framgång.

Läs mer om Elitcenter JKPG här.

För att bli antagen till Elitcenter JKPG med start hösten 2023 ska ansökan vara inne senast 24 mars. Besked lämnas den 5 april.

Förbundskapten

Per-Erik "Peken" Rönnestrand är förbundskapten för Seniorlandslaget i sprint och para. Han ansvarar bland annat för uttagningar.

Kontakt

Peken Rönnestrand
peken.ronnestrand@kanot.com
070-388 86 92

Anders Karlsson
Team Manager
anders.karlsson@kanot.com
070-655 62 05


Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2023-06-05

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev