Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

stöd föreningsutveckling

Syfte att stärka föreningens utveckling och tillväxt samt få fler av våra föreningar att komma igång med ett aktivt RF/SISU-samarbete för vidare utveckling. Krav för att få stödet är att genomföra en föreningsutvecklande åtgärd i samarbete med RF/SISU.

Stödet kan användas med viss frihet, men enbart till föreningsaktiviteter och insatser som bidrar till föreningsutveckling, sociala aktiviteter och andra insatser som stärker föreningens fundament och sammanhållning. För att stödet ska beviljas krävs att föreningen har eller inleder samarbete med det lokala RF/SISU-distriktet. Anledningen till det är att konsulenterna har stor erfarenhet av kraftfulla åtgärder och aktiviteter för att stärka föreningen. Tänk också på att RF-SISU har pengar avsatta för den här typen av åtgärder och nästan helt säkert kan växla upp detta bidrag.

Exempel på åtgärder

  • Alla typer av föreningstärkande åtgärder
  • Fler gör mindre (RF/SISU projekt)
  • Kickoff med sociala aktiviteter
  • Skapa strategier för föreningsutveckling, rekrytering och ledarförsörjning
  • Värdegrundsarbete
  • Stärka och utveckla föreningsdemokratin

Ansökan

  • Total summa att söka är max 5000:-/förening.
  • Ansökan görs i Idrottonline senast 30 april.

Observera att för att stödet "Föreningsutveckling" ska beviljas är kravet att ett samarbete med lokalt RF/SISU distrikt finns.

Ert lokala RF/SISU ombud kan hjälpa er med vilka möjligheter som finns för er förening – kontakta gärna ditt distrikts handläggare här.

Kontakt

För frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Utvecklare förening & träning
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2023-02-06

Senast uppdaterad: 2023-03-07

Författare: Johan Nilsson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev