Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Projektstöd föreningsutveckling 2024

Det här stödet riktar sig till föreningar som vill utveckla sin organisation eller verksamhet, genom inspiration från andra föreningar och ett aktivt arbete för att engagera sina medlemmar. Projektstödet är uppbyggt på två delar; deltagande på kanotkonventet och fortsatt föreningsutveckling i processform tillsammans med SKF och RF-SISU.

Deltagande i Kanotkonventet

Kanotförbundet tror på och ser kanotkonventet som ett viktigt tillfälle för vidareutbildning och inspiration. På konventet förväntas föreningens deltagare få inspiration för sin utveckling oavsett om föreningen är nystartad, vilande, omstartad eller välutvecklad. För att ta del av projektstödet ska föreningen ha deltagare anmälda till föreningsutvecklingsspåret.

Utvecklingsarbete på hemmaplan

Den andra delen i stödet är kopplad till att vi ser värdet att i utvecklingsarbetet görs i processform. Konkret innebär det antingen att bjuda in till och sitta ner i sin förening och diskutera hur just ni vill utveckla er förening, eller fortsätta en redan startad processaktivitet i er utvecklingsplan. Processarbetet görs i samarbete med RF-SISU .

Riktlinjer

  • Total summa att söka är max 7 000 kr/förening (räknat på 2 deltagare i föreningsutvecklingsspåret, 3 500 kr om 1 deltagare).
  • Anmälan till Kanotkonventet sker senast 1/12
  • Ansökan görs via föreningens IdrottOnline-sida under våren 2024
  • Etablerad samverkan med föreningens RF-SISU distrikt
  • Utbetalning sker efter att ni och RF-SISU bekräftar en startad processaktivitet (senast 30/5 2024)

Ert lokala RF-SISU ombud kan hjälpa er med vilka möjligheter som finns för er förening – kontakta gärna ditt distrikts handläggare här.

Kontakt

För frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2023-02-06

Senast uppdaterad: 2024-02-12

Författare: Johan Nilsson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV