Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nätverksstöd – regional utveckling

Nätverksstödets syfte är att stärka det lokala samarbetet och göra kanotsporten starkare och mer attraktiv lokalt samt stärka relationer och samarbete inom regionerna, främja lokala tävlingar, aktiviteter och mentorskap.

Svenska Kanotförbundet vill uppmuntra mer verksamhet lokalt och regionalt. Vi behöver hjälpas åt att för stötta ny- och omstartklubbar för att på sätt göra sporten mer attraktiv lokalt. Vi vill ju alla att kanotfamiljen ska bli större och starkare.

Etablera kontakter och ta fram en aktivitetsplan

Hur jobbar vi för att få till dessa nätverk?
I vissa regioner kan det vara ganska enkelt och självklart hur man ska jobba, det finns kanske redan ett etablerat samarbete. Där handlar det mer om ta fram en plan hur man ytterligare utvecklar samarbetet och kanske kan jobba med mentorskap mot föreningar som jobbar med en nystart. Vi tror att att distrikten kan vara viktiga pusselbitar för att få till dessa samarbeten, på vissa håll kan ett naturligt samarbete vara över distriktsgränserna.

  • Diskussera regionalt vad som kan fungera för er
  • Etablera nätverket
  • Kom överens om vad som ska göras
  • Ta fram en aktivitetsplan

Stödet kan användas till kostnader och inköp för att arrangera träningar, läger och annan klubböverskridande verksamhet. Det kan även användas till mötesplatser och andra gemensamma aktiviteter.

Ansökan

  • Summa att söka är 5000–25000:-/projekt.
  • Ansökan görs i Idrottonline senast 30 april.

En av föreningarna i nätverket kan att vara sökande och stå för ansökan, men det kan även vara flera föreningar som söker för olika delar av samma projekt. Projekten måste inte vara inom de ”vanliga” distriktsgränserna, men engagera gärna distrikten i projekten.

Innan ni gör ansökan önskar vi att ni kontaktar SKF:s föreningsutvecklare och bollar aktivitetsplanen. Föreningsutvecklaren kan också hjälpa till att etablera kontakter och kalla till möten för att skapa nätverk.

Observera att det går att kombinera med andra stöd, exempelvis Tävlingsutveckling barn och ungdom samt Tävlingsutveckling bredd och motion.

Kontakt

För frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2023-02-06

Senast uppdaterad: 2024-02-12

Författare: Johan Nilsson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV